A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij most a Japánokat ríkatta meg, Csernobillal riogatta őket

Az ukrán komikus szerdán sürgette Japánt, hogy kemény szankciókkal, például kereskedelmi embargóval fokozza az Oroszországra nehezedő nyomást.

Volodimir Zelenszkij videókapcsolaton szólt a parlamenti képviselőkhöz, külön felhívta a figyelmet az ukrán atomerőművek veszélyes helyzetére az orosz invázió miatt.

Arra kérem önöket, hogy egyesítsék az ázsiai államok, partnereik erőfeszítéseit a helyzet stabilizálása érdekében, hogy Oroszország békére törekedjen és megállítsa durva inváziójának szökőárját.

Új csernobili támadás lehetőségéről is beszélt

Zelenszkij azt mondta, hogy az orosz erők a csernobili atomerőmű körüli úgynevezett kizárási zónából készülhetnek új támadásokra, miután a múlt hónapban a háború korai szakaszában elfoglalták az erőművet. Részleteket nem közölt az ukrán elnök a bizonyítékokról és azokról a jelekről, amik egy új orosz műveletre utalhatnak.

Az ukrán nukleáris hatóságok hétfőn arra figyelmeztettek, hogy a csernobili atomerőmű környékén elhelyezett sugárzásmérők leálltak.

Josimasa Hajasi japán külügyminiszter Zelenszkij beszéde után azt nyilatkozta, hogy mélyen megérintették az ukrán elnök szavai, különösen az 1986-ban katasztrófát szenvedett csernobili atomerőmű jelenlegi, bizonytalan és veszélyesnek tűnő helyzetéről.

"Mindig is azt mondtuk, hogy az atomerőművek elleni támadások teljes mértékben elfogadhatatlanok" - mondta a japán külügyminiszter újságíróknak.

Zelenszkij megköszönte Japánnak, hogy az ázsiai nemzetek között élen járt Oroszország ukrajnai inváziójának elítélésében és szankciók bevezetésében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések