A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelme legnagyobb segélyét adja Magyarország


Magyarország fel van készülve az Ukrajnából menekülők fogadására és befogadására, még az eddigieknél is nagyobb számban tud ellátni mindenkit, és nincs szüksége külső segítségre e tekintetben sem – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek soron kívüli ülését követően pénteken.


Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta:

Magyarország a történelmének legnagyobb humanitárius segélyakciója keretében felajánlott 600 millió forint értékű szállítmányt, 800 tonna ételt, és 200 tonna babaápolási és higiéniai eszközökből álló segélyt juttat el Ukrajnába.

Magyarországra a háború kirobbanása óta 140 ezer menekült érkezett, köztük mintegy 100 ezren ukrán nemzetiségűek, 22 ezren magyar nemzetiségűek, továbbá nagyjából 18 ezren unión kívüli országok állampolgárai, akiknek Magyarország segített a hazautazásukban – tájékoztatott.

Több uniós ország szakminisztere komoly elismeréssel illette az Ukrajnával szomszédos országokat, köztük Magyarországot a menekültek befogadásáért és ellátásáért – emelte ki Szijjártó Péter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések