A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar katonák kiválóan helytállnak a határvédelmi és humanitárius feladatokban


A keleti országrészbe települt katonai alegységek továbbra is kiveszik a részüket a humanitárius feladatok ellátásából, a Belügyminisztérium erőivel együttműködve.

A katonák a menekültek fogadásánál és elhelyezésénél, valamint a róluk történő gondoskodásban is szerepet vállalnak – tájékoztatott a Honvédelmi minisztérium. 

Ismertetésük szerint a térség határvidékén szolgálatot teljesítő katonákat egy hazai italgyártó cég felajánlását közvetítve a Miniszterelnökség munkatársai látták el kávéval és energiaitallal. 

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség katonái határvédelmi és humanitárius feladatokban egyaránt helytállnak Magyarország keleti határán. 

A katonák is folyamatos segítséget nyújtanak azoknak, akik az orosz-ukrán háború miatt hazánkban keresnek menedéket. 

Humanitárius feladatokban segítik a rendőrség és a Belügyminisztérium munkáját a Magyarországra menekülők fogadásában, elhelyezésében, a róluk való gondoskodásban. 

A katonai készenlét ugyanakkor garantálja, hogy Magyarország területére fegyveres csoportok ne sodródjanak át. 

A Magyar Honvédség határszolgálatát március 5-én, szombaton megtekintette Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések