A csokis banánkenyérben minden benne van, ami miatt szeretjük az édes sütiket.
A banán többek között azért nagyszerű gyümölcs, mert akkor sem kell kidobni, ha egy kicsit már túlérett: ilyenkor lehet ugyanis sütemények alapja. Az enyhén megbarnult banán már jó puha, ezért könnyű vele dolgozni, édeskés aromája pedig bármilyen sütit feldob. A tésztába nem kell sok cukor, mert a karamelles sült gyümölcs éppen eléggé megédesíti.
Hozzávalók 6 személyre:
A banán sütéséhez
👉 6 dkg cukor
👉 5 dkg dióbél
👉 3 érett banán
👉 3 dkg vaj
👉 0.5 citrom leve
A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 2 dkg kakaópor
👉 2 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 dl étolaj
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, karikázd fel, és locsold meg citromlével. Egy tepsiben alacsony lángon karamellizáld a cukrot, vagyis várd meg, amíg negyedóra alatt folyékonyra olvad, és barna színűre változik. Nem kell közben kevergetni. A diót közben aprítsd fel. Add a vajat a karamellhez, olvaszd benne habosra, majd pakold bele a banánkarikákat, és kevergesd addig, amíg a darabokat bevonja a karamelles réteg. Ekkor öntsd bele a diót, keverd el, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
Amíg a banán hűl, állítsd össze a tésztát. A tojásokat keverd el a sóval és a vaníliás cukorral, öntsd hozzá a tejet és az olajat, szitáld bele a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül kanalazd hozzá a diós, karamelles banánt, és fakanállal keverd jól össze. Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a tésztát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
A banán többek között azért nagyszerű gyümölcs, mert akkor sem kell kidobni, ha egy kicsit már túlérett: ilyenkor lehet ugyanis sütemények alapja. Az enyhén megbarnult banán már jó puha, ezért könnyű vele dolgozni, édeskés aromája pedig bármilyen sütit feldob. A tésztába nem kell sok cukor, mert a karamelles sült gyümölcs éppen eléggé megédesíti.
Hozzávalók 6 személyre:
A banán sütéséhez
👉 6 dkg cukor
👉 5 dkg dióbél
👉 3 érett banán
👉 3 dkg vaj
👉 0.5 citrom leve
A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 2 dkg kakaópor
👉 2 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 csipet só
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 dl étolaj
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, karikázd fel, és locsold meg citromlével. Egy tepsiben alacsony lángon karamellizáld a cukrot, vagyis várd meg, amíg negyedóra alatt folyékonyra olvad, és barna színűre változik. Nem kell közben kevergetni. A diót közben aprítsd fel. Add a vajat a karamellhez, olvaszd benne habosra, majd pakold bele a banánkarikákat, és kevergesd addig, amíg a darabokat bevonja a karamelles réteg. Ekkor öntsd bele a diót, keverd el, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
Amíg a banán hűl, állítsd össze a tésztát. A tojásokat keverd el a sóval és a vaníliás cukorral, öntsd hozzá a tejet és az olajat, szitáld bele a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül kanalazd hozzá a diós, karamelles banánt, és fakanállal keverd jól össze. Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a tésztát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések