Az illatos gyömbéres-fahéjas kevert süti álomfinom, és a kezdőknek is sikerülni fog.
Nincs jobb a kevert sütiknél, amelyek hozzávalóit egyszerűen csak össze kell vegyíteni, a többi pedig már a sütő dolga. Ennek a mennyei édességnek az illata már sütés közben elvarázsol. Önmagában is nagyon finom, de reszelhetsz bele még egy-két almát, vagy tehetsz hozzá friss, mirelit vagy befőtt málnát, ribizlit, barackot is.
Hozzávalók 12 szelethez:
👉 4 tojás
👉 2 bögre cukor
👉 2 bögre liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 kávéskanál őrölt fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
👉 gyümölcsök ízlés szerint
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját, és kanalazd bele a tejfölt. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, add a tojásos masszához, és keverj belőle csomómentes tésztát. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod a tésztát. Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a teteje megbarnul, a beleszúrt villára pedig már nem ragad rá a tészta.
Nincs jobb a kevert sütiknél, amelyek hozzávalóit egyszerűen csak össze kell vegyíteni, a többi pedig már a sütő dolga. Ennek a mennyei édességnek az illata már sütés közben elvarázsol. Önmagában is nagyon finom, de reszelhetsz bele még egy-két almát, vagy tehetsz hozzá friss, mirelit vagy befőtt málnát, ribizlit, barackot is.
Hozzávalók 12 szelethez:
👉 4 tojás
👉 2 bögre cukor
👉 2 bögre liszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 kávéskanál őrölt fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
👉 gyümölcsök ízlés szerint
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját, és kanalazd bele a tejfölt. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel, add a tojásos masszához, és keverj belőle csomómentes tésztát. Ízlés szerint gyümölcsökkel is feldobhatod a tésztát. Egy tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a teteje megbarnul, a beleszúrt villára pedig már nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések