A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamis behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek

Hamis, valótlanságokat állító behívóparancsokat terjesztenek ismeretlenek postai és elektronikus úton a Magyar Honvédség Parancsoksága nevében, amelyben egy „életbe lépett rendkívüli és hadi állapotra" és a nem létező „tartalékos hadkötelezettségre" hivatkozva szólítanak fel – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A tárca kiemelte: nincs mozgósítás hazánkban, nincs bejelentve hadiállapot, ezért az álhírektől és a magyar emberek félrevezetésétől a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is elzárkózik.

A Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség nem küld ki Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának aláírásával ilyen behívóleveleket.

Mint írják: szeretnék megnyugtatni a közvéleményt, ezért mindenkit arra kérnek, hogy a minden alapot nélkülöző, valótlan híreszeléseket ne higgyék el. Hangsúlyozták:

Magyarországon béke van, amelynek megőrzéséért a Magyar Honvédség valamennyi katonája dolgozik. A Magyar Honvédségnek vannak önkéntes tartalékosai, akik  saját elhatározásukból jelentkeztek tartalékos katonának, kizárólag ezek az önkéntesek kapnak értesítést egyes feladatokra a Honvédségtől

– áll a közleményben. A hamis levelek kapcsán a Honvédelmi Minisztérium megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések