Nem fogsz csalódni, ha a hagyományos rántott hús helyett a nagyon puha, tejfölös bundájú csirkemellet készíted el ebédre.
A semleges, szárazabb csirkemellhez jól illik a fokhagymás, tejfölös bunda. A húsnak csodás ízt ad, és nem fog kiszáradni. Mivel egyszerű és gyors, így hétköznap-hétvégén is bevethető. Szószokkal tálalva még finomabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
👉 60 dkg csirkemell
👉 25 dkg tejföl
👉 8 dkg liszt
👉 4 dkg liszt a forgatáshoz
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, ha szükséges, klopfold ki, majd sózd be. A fokhagymát pucold meg, zúzd össze, és kend be vele a hússzeleteket. A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, szórd hozzá a lisztet, és keverd simára. Dolgozd hozzá a tejfölt, és dobj hozzá kevés sót.
A csirkét forgasd meg először kevés lisztben, mártsd a húst a tojásos keverékbe. Rakd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára a szeletek mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le a húsról az olajat.
A semleges, szárazabb csirkemellhez jól illik a fokhagymás, tejfölös bunda. A húsnak csodás ízt ad, és nem fog kiszáradni. Mivel egyszerű és gyors, így hétköznap-hétvégén is bevethető. Szószokkal tálalva még finomabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
👉 60 dkg csirkemell
👉 25 dkg tejföl
👉 8 dkg liszt
👉 4 dkg liszt a forgatáshoz
👉 2 db tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, ha szükséges, klopfold ki, majd sózd be. A fokhagymát pucold meg, zúzd össze, és kend be vele a hússzeleteket. A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, szórd hozzá a lisztet, és keverd simára. Dolgozd hozzá a tejfölt, és dobj hozzá kevés sót.
A csirkét forgasd meg először kevés lisztben, mártsd a húst a tojásos keverékbe. Rakd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára a szeletek mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le a húsról az olajat.
0 Megjegyzések