A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felavatták a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyet Máriapócson (videó)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye városban pénteken felavatták a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, valamint testvérvárosi megállapodást írtak alá Csíkszeredával.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rendezvényen kijelentette: "sorsdöntő választás következik áprilisban, amelyen ezúttal nem egyszerűen társadalmi vagy gazdasági jövőképekről, hanem a béke és a biztonság vagy a háborúskodás kérdéséről kell dönteni".

Beszédében szavazásra buzdított minden erdélyi magyart, mondván, hogy a hazai baloldal háborúba akarja sodorni Magyarországot, ezt pedig meg kell akadályozni.

Hangsúlyozta, hogy a jobboldal sokat küzdött azért, hogy a közös jövőről szóló döntésekben minden magyar részt vehessen lakóhelytől függetlenül, hogy 

hazánknak az egész nemzet szabhasson irányt.

"Ez számunkra természetes volt, mégis küzdenünk kellett érte, mivel a baloldal ki akarta zárni a határon túl élő magyarok közösségét a közös döntéseinkből" - fogalmazott.Szijjártó Péter arról számolt be, hogy az elmúlt napokban megkezdték a több mint 300 ezer szavazási levélcsomag postázását Erdélyben. 

Emellett szombattól három romániai képviseleten, Bukarestben, Csíkszeredában és Kolozsváron is április 2-áig minden nap reggel 6 és este 10 óra között várjuk azokat a magyarokat, akik szeretnék leadni a szavazataikat, valamint április 3-án este 7 óráig lesz erre lehetőség

- tette hozzá a miniszter.

Megköszönte továbbá a román kormánynak a szavazás gördülékeny lebonyolításának segítését, hozzátéve, hogy a tizenkét állandóan nyitva tartó átkelőhely mellett április 3-án nyitva lesz tíz, vasárnaponként egyébként zárva lévő kishatárátkelő is.

A miniszter végezetül kijelentette, hogy a szabadság a legfontosabb nemzeti érték, amely szerinte azt jelenti, hogy szabadon dönthetünk a magunk sorsáról.

Ennek kapcsán pedig leszögezte, hogy az elmúlt harminckét évben is csak akkor tudott erős lenni az ország, amikor nem hajolt meg külső politikai vagy gazdasági nyomásgyakorlás előtt.

"Sorsdöntő választás előtt áll az ország és a nemzet" - összegzett.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések