A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több millió forintot csaltak ki egy vésztői férfitól

Folytatólagosan, társtettesként elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 43 éves büntetett előéletű sarkadi nővel szemben, míg két társának – egy 32 éves túrkevei és egy 24 éves sarkadi nőnek, mindketten büntetlen előéletűek – pénzmosás bűntette miatt kell felelniük. Negyedik társukkal, egy 22 éves sarkadi nővel szemben a járási ügyészség a jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt indult eljárást közvetítői eljárásra utalta és ennek lefolytatása érdekében a büntetőeljárást 6 hónapra felfüggesztette.

A 22 éves nő 2021 februárjában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy vésztői férfival. Az elektronikus úton történő levelezés során a nő elhitette a férfival, hogy a párkapcsolata már véget ért és ahhoz, hogy vele új életet tudjon kezdeni, a volt párjával közös ingatlant el kell adnia, ami költségekkel jár, panaszkodott, hogy nincs pénze, illetve azt is közölte vele, hogy gyermeket vár.

A nő számos valótlan problémára hivatkozva, hamis ürügyekkel rendszeresen kért anyagi segítséget a férfitől, s közben azzal hitegette, hogy együtt szeretne vele élni és közös gyermeket is szeretne.A megtévesztett férfi bízva a nő ígéreteiben 2 hónap leforgása alatt összesen 5 millió 572 ezer forintot utalt át a nő által megadott bankszámlaszámokra és 100 ezer forintot adott át készpénzben személyes találkozásuk során.

A nő a sértett tévedésbe ejtésével a jóhiszemű férfi pénzének a megszerzésére törekedett anélkül, hogy szándékában állt volna a kért „kölcsönöket" visszafizetni, és a sértettnek tett, a közös életre vonatkozó ígéreteket beváltani.

A nő az így kicsalt összegek fogadására két ismerősét kérte meg, akiknek pénzmosás miatt kell bíróság elé állniuk.

A negyedik terhelt, a 43 éves nő maga is részt vett a sértett tévedésben tartásában és így a csalás elkövetésében. Amikor a csalást megvalósító 22 éves nő arról akarta meggyőzni a sértettet, hogy a volt párjával közös ingatlan eladása során eljáró ügyvéd költségére kell a pénz, és a házon lévő tartozást először ki kell fizetni, a férfi elkérte az ügyvéd telefonszámát, hogy érdeklődjön az állítás valóságáról. A nő ekkor a 43 éves bűntársa számát adta meg, aki a beszélgetés során magát valótlanul ügyvédnek adta ki és megerősítette a 22 éves nő állításait annak pénzügyi kötelezettségeit illetően.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában a 43 éves büntetett előéletű terhelttel szemben felfüggesztett börtönbüntetés, míg a másik két, pénzmosást megvalósító terhelttel szemben közérdekű munka kiszabására, illetőleg próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt. Tekintettel arra, hogy a csalást elkövető 22 éves nő a nyomozás során az okozott kárból 2,5 M Ft-ot megtérített a sértett részére, és részletekben vállalta a teljes kár megtérítését, ennek teljesítése érdekében a járási ügyészség vele szemben az eljárást a közvetítői eljárás lefolytatása érdekében felfüggesztette.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések