A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabó Tímea ellen fog indulni a DK-ból kilépő Rózsa László Péter


Szabó Tímea mögött ugyan összezárt a roncskoalíció, hogy még az előválasztás nevű bolhacirkuszban se kelljen megméretnie magát, de úgy tűnik, hogy a kabuli vadrózsa számításait keresztülhúzta egy szakadár gyurcsányista politikus Rózsa László Péter személyében, aki még pártjának is hajlandó volt hátat fordítani, hogy elindulhasson a választókerület képviseletéért – írja az index.hu.


A portál emlékeztet, hogy Budapest 10-es egyéni választókerülete azon kevesek egyike volt, ahol az előválasztáson az ellenzéki érzelmű választók nem dönthettek, mivel Szabó Tímea egyedül indult a megmérettetésen. A Demokratikus Koalíció III. kerületi szervezetében a már korábban is meglévő feszültségek viszont ennek hatására addig fokozódtak, hogy tavaly év elején Hazai Iván András kerületi alpolgármester kilépett a pártból és még megbízatását is visszaadta. Vele tartott Rózsa László Péter is, aki az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöki tisztségét hagyta döntésével hátra.

A Gyurcsány-pártot elhagyó politikus most bejelentette, hogy Valódi Demokrata Párt néven új formációt hoznak létre, amelynek jelöltjeként ő maga kíván majd megmérkőzni az óbudai választókerületben.

Az elmúlt években azt látom, hogy a pártok, a képviselők leginkább azon törik a fejüket, hogyan tehetnének még inkább keresztbe politikai ellenfeleiknek

– írja Rózsa László Péter.

Az Index számára az indulás hírére Szabó Tímea is reagált.

A 2021-es előválasztás arról szólt, hogy a választók mondják meg, ki az, akit a legalkalmasabb jelöltnek tartanak a hatalom embereivel szemben.

– fogalmazott a mérhetetlen támogatottságú párt képviselőjelöltje.

Aki nem vett részt ezen a megmérettetésen, az Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálja

– erőltette Szabó Tímea a demokratikus működés alapelveit igencsak figyelmen kívül hagyó nézeteit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések