A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű tésztájú fahéjas kuglóf dióval és mazsolával: teához, kávéhoz nagyon finom

Ennél a sűrű, de nagyon finom fahéjas kuglófnál nem is kell finomabb uzsonna.

Nem véletlenül népszerű sütemény a kuglóf: egyszerű, kevert tésztából hamar összeállítható, számtalan módon variálható, és a végeredmény általában mennyei. Ennek a változatnak a tésztájába fahéj, darált dió és mazsola kerül.

Hozzávalók:
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 25 dkg vaj
👉 12 dkg darált dió
👉 10 dkg mazsola
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál rum
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A vajat keverd habosra a tojásokkal és a kétféle cukorral. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Keverd a diós lisztet a cukros tojáshoz, add hozzá a rumot és a mazsolát, és keverj belőle sima tésztát. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel. Egyengesd el benne a masszát, és told 170 fokra előmelegített sütőbe 70 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, 10-15 percet hagyd hűlni, utána borítsd ki a formából. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések