A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stagnál a balassagyarmati kórházban ápolt betegek száma

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be vasárnap este, hogy a helyi kórházban stagnál a koronavírusos betegek száma, az intenzív osztályon pedig egyre kevesebb fertőzöttet ápolnak. A covid-részlegeken összesen mintegy 80 ember gyógyul.

A kórházi oltóponton továbbra is nagyüzem van, népszerűek az időpontfoglalás és a regisztráció nélküli oltási akciók. Sajnos azonban továbbra is történnek tragikus halálesetek elhanyagolt, eltitkolt fertőzésekből, ezért kérek mindenkit, aki még nem tette meg, feltétlenül vegye fel az oltást, főként, ha idős vagy krónikus beteg! – hangsúlyozta bejegyzésében Csach Gábor.

A városvezető hozzátette: a Szent Erzsébet Idősek Otthonában a tavalyi év a magas átoltottság miatt – dolgozók 80, bentlakók 90 százalék – sokkal nyugodtabb volt, mint 2020. Akkor 48-an haltak meg egy év alatt, közülük 12-en voltak koronavírussal fertőzöttek. Tavaly 45-en hunytak el, akik közül csak 4-en voltak covidosak. A halálozási szám tavaly lényegében az elmúlt 5 éves átlagnak – 44 fő – felel meg, a 9 éves átlagnál – 46 fő  –  pedig alacsonyabb.

Az elmúlt 10 napban a Nógrád Megyei Kormányhivatal 64 koronavírus-fertőzöttet és 215 kontaktszemélyt helyezett hatósági házi karanténba. A múlt héten kissé megugrott a fertőzésszám, de még mindig a megyei és az országos adatok alatt van. Százezer főre vetítve Balassagyarmaton az elmúlt héten 44 új napi fertőzött volt, míg az országos átlag 74. Szűkebb hazánk a hatodik a megyék fertőzöttségi mutatójában – tudtuk meg Csach Gábortól.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések