A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtkrémmel töltött csirkemell sütőben készítve: a tetejét is olvadt reszelt sajt fedi

A sajtkrémmel töltött csirkemell belseje krémes, a tetejét pedig ropogós sajt fedi.

Ez a nagyon finom, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető töltött csirkemell a rohanós esték megmentője lehet. Különösen sajtrajongók örülhetnek neki, az ugyanis sem kívül, sem belül nem spóroltuk ki belőle.

Hozzávalók:
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 egész filézett csirkemell
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor snidling
👉 1 hengeres natúr krémsajt
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemelleket vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A bepácolt húsdarabokat éles késsel szúrd fel úgy, hogy a közepükbe bele tudd kanalazni a tölteléket. A sajtkrémet nyomd ki egy tálba, és keverd el a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymagerezddel és az apróra vágott snidlinggel. Oszd el a krémet a csirkedarabok belsejében, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. A tetejüket szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a tepsit a sütőbe 40 percre, amíg a hús omlósra sül. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések