A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragacsos brownie sok-sok étcsokival: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes a tészta


Ha ezzel a módszerrel készíted a brownie-t, a külseje roppanósra sül, belül a tészta pedig ínycsiklandóan ragacsos marad.


Számtalan brownie-recept kering az interneten, de a lényeget mintha a legtöbb kihagyná: sok tojás kell a tésztába, amit a cukorral együtt tényleg habosra kell keverni. A sütésre figyelj oda, a megadott idő légkeveréses sütőre vonatkozik, ha neked másmilyen van, időnként ellenőrizd, hol tart a tészta szilárdulása.

Hozzávalók:
👉 30 dkg kristálycukor
👉 22.5 dkg vaj
👉 20 dkg étcsoki
👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg kakaópor
👉 5 tojás
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz fölött olvaszd fel. Ha elolvadt, keverd el benne a kakaóport, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön. A tojásokat a cukorral keverd igazán habosra: legalább tíz percen keresztül verd a robotgép legmagasabb fokozatán. Amikor már tényleg sűrű, habos állagot vett fel, fakanállal keverd hozzá az olvasztott csokit és a lisztet.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told a sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetejére már kéreg sült, a belseje viszont még szinte nyers. Ha kihűlt, porcukorral szórhatod meg, vagy gyümölcsökkel, vaníliafagyival tálalhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések