A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzmosás céljával Kecskeméten is bankszámlákat nyitott a két román férfi


Vádat emeltek két román férfival szemben, akik magukat dán és olasz állampolgárnak kiadva összesen 28 bankszámlát nyitottak Kecskeméten és a Balaton környékén.


A vádirat szerint a két román férfi 2021 februárja és áprilisa között magukat hamis olasz vagy dán okmányokkal igazolva Kecskeméten és a Balaton környékén több bankfiókban összesen 28 deviza- és forintszámlát nyitottak. Mindezt pedig azért, hogy az azokra érkező, csalásból származó pénzeket megszerezzék vagy bűnös eredetüket leplezzék. A számlanyitásokhoz szükséges hamis igazolványokat a fiatalabb vádlott biztosította a saját és társa számára, szintén ő volt az, aki a számlanyitások helyét és időpontját meghatározta, valamint esetenként a tolmács szerepét is betöltötte - tájékoztatott  a megyei főügyészség sajtótitkára, Réczicza Bianka.

A bankszámlákra külföldi – jellemzően német és spanyol - sértettektől csalással megszerzett pénzösszegek érkeztek, amelyeket a jóváírást követően román és holland ATM készülékekből készpénzben felvettek vagy külföldi számlákra továbbutaltak. A bankközi jelzések alapján több esetben meghiúsult a bűnös pénzek jóváírása, mert a vádlottak számláit vezető bankok visszairányították az összegeket a külföldi sértettek számláira.

Ennek ellenére a két férfi mintegy két hónap alatt legalább 18 millió forintnak megfelelő eurót szerzett meg.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfiakat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás elrendelését indítványozza, továbbá azt, hogy az ország területéről utasítsák ki őket. A pert a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések