Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pikáns, krémes gyömbéres-tejszínes csirkemell: bő fél óra alatt kész a szaftos vacsora


Ez a krémes és pikáns gyömbéres-tejszínes csirkemell jó választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat varázsolni az asztalra.


A serpenyős, tejszínes húsételek többek között azért fantasztikusak, mert rövid idő alatt készen vannak, nagyon finomak, és sokféleképpen variálhatók. Ennek a változatnak a gyömbér és a magos mustár határozza meg a karakterét, a méz pedig egy plusz csavart ad neki. Mint a legtöbb hasonló ételnek, a gyömbéres-tejszínes csirkemellnek is jót tesz egy kevés száraz fehérbor.

Hozzávalók:

👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál magos mustár
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1 vöröshagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál gyömbérpor
👉 1 teáskanál étkezési keményítő
👉 1 teáskanál méz
👉 0.5 csokor koriander
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára pihenni. Az idő leteltével egy serpenyőben olvassz fel egy evőkanál vajat, és kevergetve süsd fehéredésig a húst. Amikor készen van, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús is sült, olvassz össze még egy kis vajat és olajat, és párold üvegesre a hagymát. Amikor megpuhult, keverd hozzá a gyömbért, így pirítsd egy percig, hogy a hagyma átvegye az ízét, majd öntsd fel a borral, és rotyogtasd, amíg az alkohol elpárolog. Közben a tejszínt keverd össze a mustárral, az étkezési keményítővel és a mézzel. Öntsd a serpenyőbe, pakold bele vissza a húskockákat, szórd meg aprított korianderrel, és öt perc alatt forrald össze az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések