Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Krémes sajtmártásban sült csirkecombok póréhagymával sütve: cheddar sajttal a legfinomabb


A dús krémmel sütött húsok kedvelőinek kötelező kipróbálni ezt a póréhagymával sütött, cheddar sajtmártásos csirkecombot.


Talán te is találkoztál már a boltok polcain a sajtmártásalapporokkal. Ilyesmit nagyon kevés pluszmunkával természetes összetevőkből magad is készíthetsz, ami nemcsak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz. Ehhez a recepthez cheddar sajtot ajánlunk, de ha azt nem szereted, bármilyen mást is reszelhetsz hozzá.

Hozzávalók:

👉 25 dkg cheddar sajt
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg liszt
👉 5 dl tej
👉 3 egész csirkecomb
👉 2 ág friss kakukkfű
👉 2 szál póréhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Sózd, borsozd, forgasd meg olívaolajban, és tedd őket a hűtőbe egy órát pihenni. A póréhagymát mosd meg, és vágd nagyobb darabokba.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat egy kisebb serpenyőben vagy lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kézi habverővel keverd el, hogy ne legyen csomós, majd öntsd fel a tejjel, szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval, és forrástól számítva főzd egy percig. Ekkor szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd tovább, amíg elolvad.

A csirkecombokat és a póréhagymát oszd el egy tepsiben. Öntsd a tetejükre a sajtmártást, dobj melléjük friss kakukkfüvet, és alufóliával letakarva süsd egy órát, amíg omlósra puhulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések