Ebbe a villámgyorsan összedobható hamis tiramisuba sűrített tej és fahéjas keksz kerül.
Próbáld ki a tiramisut kicsit másképp! A fahéjas kekszes alap nagyon finom, és sűrített tej hozzáadásával mennyei édességet állíthatsz össze belőle. Sütni nem kell, a torta a hűtőszekrényben áll össze.
Hozzávalók:
👉 80 dkg sűrített tej
👉 25 dkg fahéjas keksz
👉 2 citrom leve (kb.1,8 dl)
Elkészítés:
A sűrített tejet öntsd egy tálba. A citromok levét facsard ki, és egy szűrőn keresztül - hogy rostok ne kerüljenek bele - öntsd a tejhez. Robotgéppel legnagyobb fokozatra állítva keverd egy percig, amíg besűrűsödik. Tedd a hűtőbe öt percre pihenni. Közben egy kis tepsit vagy formát bélelj ki folpackkal, és vékony rétegben kenj rá egy keveset a krémből. Fedd be néhány darab keksszel, majd a tetejét kend meg krémmel, és így folytasd a rétegzést, amíg a krém el nem fogy. Ha a kekszek egészben nem töltik ki a formát, nyugodtan törd őket félbe vagy negyedekbe. A kekszek nagyjából egyharmadát fogod így felhasználni. Az összerétegzett édességet takard le fóliával, és tedd a hűtőbe pihenni három-négy órát. A pihentetési idő elteltével emeld ki a formából, és óvatosan távolítsd el róla a fóliát. A maradék kekszet aprítógépben daráld meg, és szórd meg vele a sütemény tetejét és oldalát.
0 Megjegyzések