A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha mákos banánkenyér gyömbérrel: már az illata is elvarázsol


A puha banánból készült banánkenyér ellenállhatatlanul omlós sütemény. Mákkal és durvára tört dióval még finomabb.


Ha van otthon kenyérformád, egyszerű kevert tésztából te is mennyei banánkenyeret készíthetsz. Érett, akár már megbarnult banánt használj hozzá, mert az könnyebben kezelhető, és édesebb is. Az alapreceptet kedved szerint variálhatod, most egy diós-mákos, szezámmaggal megszórt változatot mutatunk.

Hozzávalók:
👉 22.5 dkg liszt
👉 15 dkg mák
👉 10 dkg puha vaj
👉 10 dkg cukor
👉 7 dkg dió
👉 3 érett banán
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál méz
👉 2 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 szezámmag és darálatlan mák a tetejére

Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral és a mézzel, majd dolgozd el a vajjal. A banánokat villával törd össze, add a tojáshoz, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. Egy másik tálban keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a gyömbérrel, és add a cukros tojáshoz. A diót vágd apróra, és ezt is keverd a tésztához. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt püspökkenyérformában, szórd meg a tetejét szezámmaggal és darálatlan mákkal, és told 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad rá a tészta. Lekvárral megkenve vagy önmagában is nagyon finom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések