A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlósra sült csirkecombok krémes, tejszínes gombaraguban: vajjal készül a franciás fogás

Ez a tejszínes gombaraguban sült csirkecomb francia módra, sok vajjal készül.

Francia csirkepörköltnek is nevezik ezt a tejszínes, gombás fogást, bár a mi pörköltünkhöz nem sok köze van: hiányzik belőle például a pirospaprika és a paradicsom, viszont sokféle fűszer felhasználásával készül. Az elnevezés mindegy is, a lényeg, hogy nagyon finom.

Hozzávalók:
👉 30 dkg gomba
👉 7 dl alaplé
👉 6 dkg vaj
👉 4 egész csirkecomb
👉 3 evőkanál liszt
👉 2 közepes vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál aprított petrezselyem
👉 1.75 dl tejszín
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 babérlevél
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd, borsozd, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Amíg pihen, készítsd elő a többi hozzávalót: a hagymát és a fokhagymát vágd cikkekre, a gombát és a petrezselymet aprítsd fel, a paprikát vágd kockákra.

Amikor a pácolási idő letelt, a vajat egy lábosban olvaszd fel, és nagy lángon egy-két perc alatt piríts kérget a combok minden oldalára. Ha készen vannak, szedd ki, és tedd félre őket. A visszamaradt vajba tedd bele egyszerre a hagymát, a kaliforniai paprikát és a gombát, sózd és borsozd meg, add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a felaprított fokhagymát, és kevergetve párold nagyjából negyedórát, amíg a gomba összeesik. Ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel borral és alaplével, tedd vissza bele a csirkecombokat, főzd kis lángon 40 percet, majd vedd ki belőle a combokat újra. Keverd el a szószt a tejszínnel, forrald össze, majd tedd vissza a csirkecombokat, és szórd meg friss petrezselyemmel. Még egy utolsót engedd forrni, és már tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések