A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország, Ausztria és Franciaország is arra kéri az állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajnát

A német, az osztrák és a francia kormány is arra kéri az állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajna területét, és ha lehetséges, ne utazzanak az országba.

A német kormány közleménye szerint kifejezetten ellenjavalott az utazás Ukrajnába, és arra kérik a német állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el az országot, mivel katonai összecsapások kezdődhetnek bármelyik pillanatban.

Ausztria közleménye szerint egy „háborús cselekedet" halálos veszélyt jelenthet az ott tartózkodó osztrákoknak – írja a CNN. Egyik ország sem tud majd konzuli segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük lenne rá, írja a portál.

A britek már korábban bejelentették, hogy bezárják a kijevi nagykövetségüket, és a diplomáciát áttelepítik Lvivbe, ahogy az Egyesült Államok is tette. A britek szintén arra kérték az állampolgárokat, hogy hagyják el az országot.

Franciaország hasonló közleményt adott ki, miután az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezete drámai aktivitást jelzett a kelet-ukrán területen – írja a France24.

A Lufthansa légitársaság a honlapján jelentette be, hogy felfüggesztik minden járatukat, ami Ukrajnába érkezett, vagy onnan indult volna február 21. és 28. között. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta a sajtónak a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián, hogy nem pánikolnak, és nem válaszolnak semmilyen provokációra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések