A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt öt ukrán katona az orosz határ menti tűzharcban


Moszkva azt állítja, hogy csapatai két páncélost is megsemmisítettek.


Az orosz fegyveres erők arról számoltak be, hogy katonái tüzet nyitottak egy „ukrán szabotázs- és felderítőcsoportra”, amely megpróbált átjutni az ország területére, öt katona életét vesztette és járműveiket megsemmisítették.

A tűzharcban öt ukrán katona életét vesztette, orosz katona nem sérült meg – jelentették.

Az orosz védelmi minisztérium hozzátette, hogy a támadás során a kijevi fegyveres erők két harci járműve lépett át Oroszország területére, hogy megkísérelje kimenteni a feltételezett szabotőröket.

Állítólag mindkét jármű megsemmisült. Az állítólagos tűzharc helyszínét azonban nem hozták nyilvánosságra.

A támadásról szóló hírekre reagálva az ukrán hadsereg azt mondta, hogy hamisak Moszkva állításai a szabotőrök általi behatolási kísérletről.

A RIA Novosti arról is beszámol, hogy a kijevi belügyminisztérium egyik legmagasabb rangú tisztviselője álhírnek bélyegezte az állításokat.

A Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság vezetői pénteken azt állították, hogy  Kijev készen áll arra, hogy offenzívát rendeljen el a szeparatista régiók visszafoglalására, amelyek kinyilvánították autonómiájukat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések