A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaország: Allah akbar!-t kiabált egy férfi a vasárnapi mise közben


Egy normandiai kistelepülés, Avranches katolikus templomában Allah akbar! kiáltásokkal zavarta meg a vasárnap reggeli szentmisét egy férfi.


A 25–30 év körüli alak 11 óra előtt tíz perccel lépett be a Saint-Gervais-templomba, a mise közben körbesétált a padsorok körül, és telefonjáról hangos rapzenét játszva zavarta meg a katolikus szertartást – írta a Le Parisien hírportálja.

A vasárnapi istentiszteleten hozzávetőleg 200–300 hívő tartózkodott, akik értesítették a hatóságokat, azonban mire a nemzeti csendőrség húsz felfegyverzett tagja kiért a helyszínre, a rendzavaró felszívódott. A szemtanúk szerint az Allah akbar!-t kiabáló férfi fehér bőrű volt, és nem viselt fegyvert.

A francia hatóságok közleménye szerint egy csecsen nemzetiségű fiatalról lehet szó, akit a francia csendőrség továbbra is keres.

A település templomait a hatóságok ideiglenesen, elővigyázatosságból bezáratták, tekintettel arra, hogy Párizsban most folyik azoknak az iszlamistáknak a pere, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az öt évvel ezelőtt a szentmise közben lemészárolt 85 éves francia pap, Jacques Hamel gyilkosainak felbujtói és a terrortámadás előkészítői voltak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések