A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri: Nagyon sokan szolidaritásukat fejezték ki a sztrájkoló pedagógusokkal

A DK-s, balos felvonulást, több milliós autókból álló felvonulást méltatja a főpolgármester.

„Nagyon sokan szolidaritásukat fejezték ma ki a sztrájkoló pedagógusokkal. Budapesten délután autósfelvonulók álltak a tanárok mellé. Örülök, hogy ennyien felismerték, ez már nemcsak a tanárok ügye, hanem mindannyiunké.

A gyermekeinket, a jövőnket bízzuk a pedagógusokra, az Orbán-kormány mégis őket becsüli a legkevésbé. Nemzetközi összevetésben Magyarország keveset költ a köz- és felsőoktatásra – és ez a pénz is egyenlőtlenül oszlik el. Nemrégiben egy pályakezdő tanár levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelyben leírta, milyen mostoha körülmények között tud csak megélni abból a kevés fizetésből, amelyet kap. A segélykiáltások azonban süket fülekre találnak. A hatalom szerint a megoldás, ha nem engedik őket sztrájkolni.

A jövőt a pedagógusok tisztelete és a tiszteletből fakadó elismerése szolgálná. Április 3-a, a kormányváltás után egy olyan országot fogunk közösen építeni, ahol megbecsülik és nem fenyegetik a tanárokat. Ahol minden gyereknek jár a jó iskola, a színvonalas oktatás, ahol a pedagógusok megbecsült tagjai lesznek a társadalomnak, és nem kell attól félniük, éhen halnak, ha a hivatásukat választják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések