Hirdessen itt

Egy svájci férfi nőnek vallotta magát, hogy hamarabb nyugdíjazzák


Az ország nemváltást érintő szabályozása meglehetősen laza, a férfi nem is maradt tétlen.

Január elsejétől Európa egyik legliberálisabb szabályozása lépett életbe a nemváltást illetően Svájcban. Gyakorlatilag nincs szükség sem orvosi szakvéleményre, sem hormonkezelésre ahhoz, hogy papíron megváltoztathassa valaki a nemét. 

Ezt kihasználva egy svájci férfi nőnek vallotta magát, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy évvel előbb mehet nyugdíjba – írja az RT helyi sajtóra hivatkozva. A férfi Luzern katonban lakik, ahol a férfiak 65 évtől mehetnek nyugdíjba, a nők 64 évtől. A híradás szerint a férfi egész egyszerűen úgy döntött, nem fog még egy évet várni, és inkább nőnek vallotta magát. Később a meg nem nevezett érintett is megerősítette családtagjainak és barátainak, hogy csak a nyugdíjazását akarta felgyorsítani. 

Noha a svájci sajtó szerint „izolált esetről” van szó, ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy ez a szabályozás számos kiskaput rejteget, így például a fiatal férfiak nemet válthatnak a sorkatonai szolgálat elkerülése érdekében, vagy özvegyek nőnek vallhatják magukat, a női özvegyek ugyanis magasabb anyagi támogatásra számíthatnak a svájci államtól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések