A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a vége: Az oroszok ebéd előtt megérkeztek Kijevbe, a városból nem lehet már kijutni


A város belső részein kiürültek az egyébként forgalmas utcák.


„Most biztonságosabb Kijevben maradni, mint elhagyni a fővárost. Kérjük maradjanak otthon. A főutakon hosszú sorok alakultak ki, ezzel csak akadályozzák a hatóságok és a segélyszolgálatok munkáját. Ne mozduljanak, tartsák maguknál dokumentumaikat és figyeljék a híreket" – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője, Szerhij Nyikiforov. A hatóságok felszólították az utcán lévőket, ha megszólalnak a légiveszélyt jelző szirénák, azonnal keressenek menedéket az óvóhelyeken.

Kijev környékén több katonai célpont van, legutóbb az ukrán főváros nyugati határán lévő Brovari településen lévő ukrán erőkre csapódott be két rakéta.

Kijevből már nem lehet kijutni, viszont a város belső részein kiürültek az egyébként forgalmas utcák. Pánikszerű vásárlás egyelőre nincs, viszont továbbra is hosszú sorok állnak a benzinkutak előtt. A közintézmények őrzését megerősítették, az utcákon gyakran látni géppisztolyos rendőröket. A kijeviek attól tartanak, az északi határszakaszon betört orosz erők Kijev a főváros ellen vonulnak.
 



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések