A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Februárban több olyan intézkedés lép életbe, amelyek jelentős segítséget jelentenek a magyar családoknak


Mutatjuk a részleteket.

Érkezik a családi adó‑visszatérítés

Február 14-ig minden érintetthez megérkezik a családi adó‑visszatérítés. A postai kézbesítés már a hónap első napjaiban megkezdődik. Ha a családban mindkét szülőnek van munkaviszonya, akkor mindketten megkapják a támogatást. Az adó‑visszatérítés a teljes 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóra vonatkozik az átlagbér adószintjéig.

Érkezik a 13. havi nyugdíj

Ebben a hónapban minden nyugdíjas honfitársunk megkapja a 13. havi nyugdíjat. A juttatás a rendes nyugdíjjal érkezik, amelynek összege januárban 5 százalékkal emelkedett. A postai kézbesítés február 9‑én kezdődik. Akik a banki átutalást választották, február 11‑én kapják meg az összeget.

Érkezik az adómentes bér a 25 év alattiaknak

A 25 év alatti fiataloknak január 1-jétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Az első adómentes fizetés februárban érkezik a számlájukra. A kedvezmény érvényesítéséhez nem kell külön nyomtatványt kitölteni, azt a munkáltatók automatikusan érvényesítik. 280 ezer fiatal munkavállalónak átlagosan 40 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések