A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„El kellett volna rekeszteni Oroszországot” – mondta Kaczynski hazánk varsói követségén

Példátlan diplomáciai érdeklődés övezte a magyar nagykövet, Kovács Orsolya Zsuzsanna szervezte találkozót.

Magyarország varsói nagykövetségén találkozott a lengyelül beszélő varsói nagykövetekkel Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke – írja a wpolityce.pl. Ez volt az első alkalom, hogy a veterán politikus ilyen keretek között találkozott más országok képviselőivel.

A lap azt írja, hogy ennyi misszióvezető még sosem vett részt a lengyelül beszélő nagykövetek klubjának találkozóján. Mivel Kaczynski egyben a biztonságpolitikai témákért felelős miniszterelnök-helyettes is, a nagyköveteknek bőven voltak kérdései hozzá. A találkozó több mint két órán keresztül tartott, a résztvevők szerint remek hangulatban.

„Nyugat-Európa hibát követett el az 1990-es években az Oroszországhoz fűződő kapcsolata alakításában, és ma ennek a következményeit látjuk, amikor engedményeket kell tennünk Oroszországnak" – jelentette ki Kaczynski a találkozón. A politikus szerint el kellett volna rekeszteni az akkor még gyenge Oroszországot, s akkor ma nem lenne ilyen nehéz helyzetben Nyugat-Európa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések