A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

EUobserver: Egy budapesti bírósági ítélet normaként állítja be az LMBTQ-ellenességet

Orbán Viktor kormánya jelenleg is LMBTQ-ellenes hangulatot szít az országban, hogy ezzel is maga mellé állítsa az embereket az áprilisi 3-i választások előtt, írja a lap.

A Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött az egyik kormánypárti lapban megjelent cikkel kapcsolatban, hogy az nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét, amikor a szövetséget pedofilokhoz hasonlította, írja az EUobserver. A bíróság ítélete indoklásában, Orbánnak a homoszexualitást és a pedofíliát összekapcsoló megjegyzéseire hivatkozott.

A Labrisz két évvel ezelőtt kiadója volt egy hagyományos tündérmesék gyűjteményének, amelyet változatos és LMBTQ-karakterekkel színesítettek, ami a kormány és a szélsőjobboldali csoportok ellenreakcióját váltotta ki. Orbán Viktor kormánya jelenleg is LMBTQ-ellenes hangulatot szít az országban, hogy ezzel is maga mellé állítsa az embereket az áprilisi 3-i választások előtt, amely napon népszavazást is tartanak erről a kérdéskörről.

Katrin Hugendubel, az ILGA Europe LMBTQ kampánycsoport érdekvédelmi igazgatója szerint nem csak Magyarországon van azonban probléma az LMBTQ-közösség jogait és megítélését illetően. Románia és Lengyelország azt tervezi, hogy lemásolja a magyar modellt, és hasonló törvényeket terjesztettek elő Szlovákiában is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések