Nincs finomabb, mint egy nagy tepsi ropogósra sült tészta. Csirkével és brokkolival készítve is fenséges.
A rakott tészta számtalan módon variálható, a lényeg ugyanaz: a kifőtt tésztát hússal, zöldséggel rétegezzük, fűszeres tejszínnel öntjük le, és hagyjuk, hogy sütőben piruljon roppanósra. Ez a csirkés, brokkolis változat parmezán sajttal megszórva a legfinomabb.
Hozzávalók:
👉 30 dkg csigatészta
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1 nagy, filézett csirkemell
👉 1 brokkoli
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 mokkáskanál fokhagymakrém
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre húsz percre. A tésztát és a megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy fazékban, sós vízben főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Készülhetnek együtt is, mert nagyjából ugyanannyi idő alatt puhulnak meg, és a tészta így átvesz egy kicsit a brokkoli ízéből. Ha készen vannak, szűrd le őket. A befűszerezett csirkemelleket egy serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával süsd fehéredésig. A tejszínt keverd össze a fokhagymakrémmel.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. Öntsd bele a brokkolis tésztát és a kisült csirkemellkockákat, kanalazd rá a fokhagymás tejszínt, keverd jól össze, takard le alufóliával, és told a sütőbe fél órára. 15 perc után vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tészta megpirulhasson. Tálalás előtt szórd meg bőségesen reszelt parmezánnal.
A rakott tészta számtalan módon variálható, a lényeg ugyanaz: a kifőtt tésztát hússal, zöldséggel rétegezzük, fűszeres tejszínnel öntjük le, és hagyjuk, hogy sütőben piruljon roppanósra. Ez a csirkés, brokkolis változat parmezán sajttal megszórva a legfinomabb.
Hozzávalók:
👉 30 dkg csigatészta
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1 nagy, filézett csirkemell
👉 1 brokkoli
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 mokkáskanál fokhagymakrém
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre húsz percre. A tésztát és a megmosott, rózsáira szedett brokkolit egy fazékban, sós vízben főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Készülhetnek együtt is, mert nagyjából ugyanannyi idő alatt puhulnak meg, és a tészta így átvesz egy kicsit a brokkoli ízéből. Ha készen vannak, szűrd le őket. A befűszerezett csirkemelleket egy serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával süsd fehéredésig. A tejszínt keverd össze a fokhagymakrémmel.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. Öntsd bele a brokkolis tésztát és a kisült csirkemellkockákat, kanalazd rá a fokhagymás tejszínt, keverd jól össze, takard le alufóliával, és told a sütőbe fél órára. 15 perc után vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tészta megpirulhasson. Tálalás előtt szórd meg bőségesen reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések