Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkefasírt kevés olajjal, sütőben sütve: zsemlemorzsa helyett zabpehely tartja össze


A zabpehellyel készült, sütőben sült csirkefasírt akár a diétádba is belefér.


Ki ne szeretné a fűszeres fasírtgolyókat? Az ellenállhatatlan húspogácsa egyetlen rossz tulajdonsága, hogy a hozzá használt vízbe áztatott zsemle miatt nem igazán alakbarát. Ha csirkehússal készíted, és a massza összeragasztásához zabpelyhet használsz, kalóriaszegény, mégis nagyon finom ételt kaphatsz.

Hozzávalók:

👉 50 dkg darált csirkehús
👉 10 dkg zabpehely
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a zabpelyhet, a zúzott fokhagymagerezdeket, a tojást, a citromlevet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és gyúrd össze az egészet. Legalább egy órán keresztül pihentesd a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából tenyereddel formálj korongokat, helyezd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket egy kevés olajjal, és süsd fél órát, amíg szép piros színt kapnak. A sütési idő felénél fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön át.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések