Ezt a selymes, zamatos céklakrémlevest a klasszikus borscs ihlette. Ám az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.
Céklát érdemes télen rendszeresen fogyasztani, hisz vitaminban gazdag, kiváló immunerősítő. Finom nyersen, salátákba vagy szendvicsekbe, sőt sütve is. Főzz belőle zamatos levest is. Tele van csodás ízekkel, és csupa egyszerű, viszonylag olcsó alapanyagokból készül. A tetejére szórj reszelt sajtot, még izgalmasabb, finomabb lesz tőle.
Hozzávalók:
👉 4 db cékla
👉 5 dkg sajt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 db krumpli
👉 1 l húsleves
👉 4 ág kakukkfű
👉 3 centis darab friss gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 tejszín
Elkészítés:
A céklát és a krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábosban közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a vöröshagymát, és süsd három-négy percig, amíg üvegesség válik. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát is. Mehet hozzá a cékla és a krumpli is, majd öntsd fel annyi levessel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd 30 percig, amíg minden megpuhul, tehát a cékla és a krumpli villával könnyen átszúrható. Pépesítsd botmixerrel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Tálaláskor önts hozzá tejszínt, szórd meg kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel és reszelt sajttal.
Céklát érdemes télen rendszeresen fogyasztani, hisz vitaminban gazdag, kiváló immunerősítő. Finom nyersen, salátákba vagy szendvicsekbe, sőt sütve is. Főzz belőle zamatos levest is. Tele van csodás ízekkel, és csupa egyszerű, viszonylag olcsó alapanyagokból készül. A tetejére szórj reszelt sajtot, még izgalmasabb, finomabb lesz tőle.
Hozzávalók:
👉 4 db cékla
👉 5 dkg sajt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 db krumpli
👉 1 l húsleves
👉 4 ág kakukkfű
👉 3 centis darab friss gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 tejszín
Elkészítés:
A céklát és a krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy nagy lábosban közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a vöröshagymát, és süsd három-négy percig, amíg üvegesség válik. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát is. Mehet hozzá a cékla és a krumpli is, majd öntsd fel annyi levessel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd 30 percig, amíg minden megpuhul, tehát a cékla és a krumpli villával könnyen átszúrható. Pépesítsd botmixerrel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Tálaláskor önts hozzá tejszínt, szórd meg kakukkfűvel, reszelt gyömbérrel és reszelt sajttal.
0 Megjegyzések