Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombás csirke fűszeres szószban: curry bolondítja meg

Dobd fel a csirkemellet izgalmas fűszerekkel és borral. Így garantáltan nem szárad ki a hús!

Ha te is szereted a csirkét és a gombát, akkor ez a fogás remek ötlet hétvégére. Ráadásul laktató, ízletes, és nem megy el vele egy egész délelőttöd. Ha rajongsz a keleti ízekért, ne hagyd ki belőle az immunerősítő, izgalmas curryt se! A krumpli és a rizs is remek választás hozzá.

Hozzávalók:
👉 60 dkg csirkemell
👉 20 dkg gomba
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 bögre alaplé
👉 1 dl bor
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál vaj
👉 petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és enyhén klopfold ki. Ha túl nagy, hosszában vágd ketté. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon és vajon süsd fehéredésig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd rakd rá a megtisztított, feldarabolt gombát.

Tedd vissza a húst az edénybe, kanalazd a szeletekre a gombát, önts a csirke alá bort, alaplét, és szórd meg curryvel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a hús puha, kiveheted a sütőből. Tálaláskor hintsd meg aprított petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések