A kókuszcsók megunhatatlan édesség. Ha több tojásfehérje marad meg sütés-főzés során, feltétlenül készítsd el.
A kókuszcsók igazi retró édesség, kívül ropogós, belül ragacsos. Az apró sütik ideálisak teához, kávéhoz. Ha nehezen tudod felverni a fehérjét, dobj hozzá sót. Érdemes kevés citromlevet is keverni hozzá, hogy stabilabb legyen. Sütisdobozban viszonylag sokáig eláll.
Hozzávalók:
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét verd kemény habbá. Részletekben adagold hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Lágy, szinte krémszerű állagúnak kell lennie. Töltsd a masszát nyomózsákba, és nyomj kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szedd csak le a papírról. Így a kókuszcsókok biztosan nem törnek. Amikor a süti kihűl, csorgathatsz rá olvasztott csokit.
A kókuszcsók igazi retró édesség, kívül ropogós, belül ragacsos. Az apró sütik ideálisak teához, kávéhoz. Ha nehezen tudod felverni a fehérjét, dobj hozzá sót. Érdemes kevés citromlevet is keverni hozzá, hogy stabilabb legyen. Sütisdobozban viszonylag sokáig eláll.
Hozzávalók:
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét verd kemény habbá. Részletekben adagold hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Lágy, szinte krémszerű állagúnak kell lennie. Töltsd a masszát nyomózsákba, és nyomj kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szedd csak le a papírról. Így a kókuszcsókok biztosan nem törnek. Amikor a süti kihűl, csorgathatsz rá olvasztott csokit.
0 Megjegyzések