Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan, ragacsos kókuszcsók tojásfehérjéből: mindössze három hozzávaló kell hozzá

A kókuszcsók megunhatatlan édesség. Ha több tojásfehérje marad meg sütés-főzés során, feltétlenül készítsd el.

A kókuszcsók igazi retró édesség, kívül ropogós, belül ragacsos. Az apró sütik ideálisak teához, kávéhoz. Ha nehezen tudod felverni a fehérjét, dobj hozzá sót. Érdemes kevés citromlevet is keverni hozzá, hogy stabilabb legyen. Sütisdobozban viszonylag sokáig eláll.

Hozzávalók:
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét verd kemény habbá. Részletekben adagold hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket. Lágy, szinte krémszerű állagúnak kell lennie. Töltsd a masszát nyomózsákba, és nyomj kis halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.

Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szedd csak le a papírról. Így a kókuszcsókok biztosan nem törnek. Amikor a süti kihűl, csorgathatsz rá olvasztott csokit. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések