Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krumplival és hagymával sült ropogós és omlós csirkecombok: a rozmaringos páctól ilyen finom

Süsd a ropogós, rozmaringos csirkecombokat krumplival és hagymával egy tepsiben!

Ha krumplival és hagymával együtt sütöd a csirkecombot, igazán kevés munkával tudsz ellenállhatatlanul finom ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra. A húst elkészítés előtt egy órával pácold be, így az ízek lejutnak a belsejébe, és különlegesen omlós lesz. Különösen jól megy hozzá az illatos rozmaring.

Hozzávalók:
A csirkecombokhoz
👉 6 csirkealsócomb
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 só
👉 bors

A körethez
👉 50 dkg krumpli
👉 3 ág friss rozmaring
👉 2 vöröshagyma
👉 2 teáskanál füstölt paprika
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 frissen őrölt chilipehely

Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal és a borssal, tedd a húst ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a krumplit hámozd meg, és vágd tetszés szerinti darabokra, a hagymát cikkezd fel. Egy tepsi aljában oszd el a hagymát és a krumplit. Szórd meg sóval, füstölt paprikával, őrölj rá borsot és ízlés szerint chilipelyhet, locsold meg olívaolajjal, és fektesd rá a combokat.

Dobj mellé néhány szép rozmaringágat, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, amíg minden omlósra sül. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli is megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések