A darált kekszes alapú tekercsekben az az igazán zseniális, hogy sütés nélkül készülnek.
Számtalan finomabbnál finomabb tekercset készíthetsz darált kekszes alapból: ezt a változatot mennyei gesztenyekrém dúsítja. Akkor a legjobb, ha nem margarint, hanem jó minőségű vajat használsz hozzá, amit elkészítés előtt egy órával vegyél ki a hűtőből, hogy puha legyen, és könnyebben tudj vele dolgozni. A gesztenyemasszát akár már előző este átteheted a fagyasztóból a hűtőszekrénybe, hogy lassan olvadjon ki.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 50 dkg darált háztartási keksz
👉 20 dkg porcukor
👉 25 dkg puha vaj
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 mokkáskanál rumaroma
👉 liszt a nyújtáshoz
A krémhez
👉 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
👉 12 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 1 mokkáskanál kókuszreszelék
👉 néhány csepp rumaroma
A tetejére
👉 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Először a tésztát készítsd el. A darált kekszet morzsold el a puha vajjal, majd add hozzá a kétféle cukrot, a kakaóport és a rumaromát. Gyúrj belőle sima tésztát, és tedd be a hűtőbe. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, add hozzá a vajat, a cukrot, a kókuszreszeléket és a rumaromát, és alaposan dolgozd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, formálj belőle két gombócot, lisztezett deszkán nyújtsd ki őket, oszd el rajtuk a tölteléket, és tekerd fel. Csavard mindkét roládot folpackba, és tedd vissza a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, az étcsokit olvaszd fel, és vékony rétegben kend meg vele a tekercsek tetejét és oldalát. Hagyd megdermedni, és utána éles késsel szeleteld a sütit.
Számtalan finomabbnál finomabb tekercset készíthetsz darált kekszes alapból: ezt a változatot mennyei gesztenyekrém dúsítja. Akkor a legjobb, ha nem margarint, hanem jó minőségű vajat használsz hozzá, amit elkészítés előtt egy órával vegyél ki a hűtőből, hogy puha legyen, és könnyebben tudj vele dolgozni. A gesztenyemasszát akár már előző este átteheted a fagyasztóból a hűtőszekrénybe, hogy lassan olvadjon ki.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 50 dkg darált háztartási keksz
👉 20 dkg porcukor
👉 25 dkg puha vaj
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 mokkáskanál rumaroma
👉 liszt a nyújtáshoz
A krémhez
👉 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
👉 12 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 1 mokkáskanál kókuszreszelék
👉 néhány csepp rumaroma
A tetejére
👉 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Először a tésztát készítsd el. A darált kekszet morzsold el a puha vajjal, majd add hozzá a kétféle cukrot, a kakaóport és a rumaromát. Gyúrj belőle sima tésztát, és tedd be a hűtőbe. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, add hozzá a vajat, a cukrot, a kókuszreszeléket és a rumaromát, és alaposan dolgozd össze. A tésztát vedd ki a hűtőből, formálj belőle két gombócot, lisztezett deszkán nyújtsd ki őket, oszd el rajtuk a tölteléket, és tekerd fel. Csavard mindkét roládot folpackba, és tedd vissza a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, az étcsokit olvaszd fel, és vékony rétegben kend meg vele a tekercsek tetejét és oldalát. Hagyd megdermedni, és utána éles késsel szeleteld a sütit.
0 Megjegyzések