A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palacsinta szaftos bolognai szósszal töltve: két kedvenc egy fogásban

Nem csak édesen működik a palacsinta: bolognai szósszal töltve teljes értékű, laktató fogás válhat belőle.

Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát és a bolognai spagettit - miért ne olvaszthatnád akkor össze a két kedvencet egyetlen fogássá? A palacsinta tésztájába mindenképpen tegyél jó sok vizet is - szénsavas a legjobb, de végszükség esetén a sima csapvíz is megteszi -, mert így sokkal könnyebben kezelhető lesz. A masszát kikeverés után érdemes egy fél órát pihentetni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.

Hozzávalók:
A palacsintához
👉 25 dkg liszt
👉 3 dl szénsavas víz
👉 2 dl tej
👉 1 tojás
👉 olaj a sütéshez

A bolognai raguhoz
👉 40 dkg darált sertéshús
👉 15 dkg paradicsompüré
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:
A palacsintához a lisztet keverd ki a tojással, a tej és a víz felével, majd fokozatosan adagold bele a folyadékok másik felét addig, amíg híg tejbegrízre emlékeztető állagot kapsz. Fedd le a tálat, és pihentesd fél órát.

Közben készítsd elő a ragut. A vöröshagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. Ha már puha, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy-két percig, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, szórd meg cukorral, bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel. Kis lángon, időnként megkevergetve, fedő alatt főzd össze az ízeket fél óra alatt. Ha szükséges, néha öntsd fel egy kevés vízzel.

Közben a palacsintákat a szokott módon süsd ki. Ha minden elkészült, töltsd meg raguval a palacsintákat, és csavard fel őket. A tetejükre is kanalazhatsz a szószos darált húsból, és még finomabb, ha minden darabot megszórsz reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések