A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei gesztenyegolyók sütés nélkül: a narancshéjtól lesz illatos

A narancshéjjal illatosított gesztenyegolyókat még sütni sem kell: csak összegyúrod a hozzávalókat, és már ehetitek is őket.

Ha gyorsan szeretnél valami nagyon finom édességet enni, készíts kakaóporba forgatott gesztenyegolyókat! Csak gyúrd össze a hozzávalókat, bolondítsd meg egy kevés reszelt narancshéjjal, forgasd kakaóporba, és már tálalhatod is a mennyei édességet. Vigyázat, nagyon hamar elfogy!

Hozzávalók:
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 25 dkg darált háztartási keksz
👉 5 dkg vaj
👉 1 narancs leve és reszelt héja
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
👉 kakaópor a forgatáshoz

Elkészítés:
A gesztenyemasszát hűtőben olvaszd ki egy éjszaka alatt. Másnap a darált kekszet keverd el a fahéjjal és az egy teáskanál kakaóporral, utána morzsold el a vajjal, a gesztenyemasszával, végül ad hozzá a narancs kifacsart levét és lereszelt héját. Gyúrd alaposan össze. Ha túl lágynak találod, óvatosan adagolj hozzá még egy kevés kekszet. Formálj belőle diónyi golyókat, és forgasd mindegyiket cukrozatlan kakaóporba. Akár azonnal is fogyaszthatod, de ha néhány órára hűtőbe teszed, még jobban összeérnek az ízei.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések