A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinis rakott krumpli rengeteg nyúlós sajttal a tetején: hús nélkül is laktató

Számtalan változatban készíthetsz rakott krumplit: cukkinivel rétegezve hús nélkül is laktató lesz.

A krémes, gazdagon rakott krumpliban az a legjobb, hogy mindenki az éppen aktuális kedve és ízlése szerint készítheti el. Ha valami kevésbé nehéz fogásra vágysz, tegyél a rétegek közé cukkinikarikákat, és az egészet fedd be fűszeres, sajtos tejföllel. Akkor lesz a legfinomabb, ha hagyod, hogy az ízek egy jó óra alatt érjenek össze a sütőben.

Hozzávalók:
👉 50 dkg krumpli
👉 50 dkg cukkini
👉 20 dkg tejföl
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 dl tejszín
👉 1 mokkáskanál majoránna
👉 0.5 mokáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A krumplikat főzd ki héjában fél óra alatt. Ha készen vannak, vedd ki a fazékból őket, és tedd hideg vízbe, hogy hamarabb kihűljenek. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tejfölt keverd el a tejszínnel, a majoránnával, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával. A cukkini végét vágd le, és karikázd fel. Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg, és vágd karikákra.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Oszd el benne a krumpli felét, sózd meg, erre tedd a cukkini felét, kend meg a tejszínes keverék felével, majd ismételd meg a műveletet egy újabb réteggel. A tetejét szórd meg a kimaradt reszelt sajttal, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések