A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes-gyömbéres ragacsos csirkeszárnyak: csípős, édes máz vonja be

A mézes-gyömbéres szósszal megkent csirkeszárny egyszerre édes és csípős.

Érdemes gyakran készítened csirkeszárnyat, mert kivételesen omlós, puha része a szárnyasnak. Ha ragacsos szósszal kened meg őket, ellenállhatatlanul finomak lesznek, ráadásul munka sincs velük különösebben. Legjobb őket a kezedbe venni, és úgy falatozni.

Hozzávalók:
👉 1 kg csirkeszárny
👉 3 evőkanál olaj
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 evőkanál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
👉 0.5 citrom leve
👉 chili ízlés szerint
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a szójaszósszal, a mézzel, a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a chilivel, a citromlével és a borssal. Kend meg a szárnyakat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra, és további húsz perc alatt időnként megforgatva süsd ropogósra a húst. Közben a kiolvadt szaftjával locsolgathatod. Ha megsült, késsel-villával is nekiállhatsz, de még jobb, ha a kezedbe veszed, és úgy fogyasztod el a csirkeszárnyakat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések