Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kukoricás tészta tejszínes szószban, kétféle sajttal: a chilitől lesz enyhén pikáns


Még finomabb a tejszínes, kukoricás tészta, ha kétféle sajttal dúsítod, és kis kaliforniai paprikával dobod fel.

Ha gyorsan szeretnél valami nagyon finomat az asztalra varázsolni, ezzel a krémes, tejszínes, kukoricás tésztával nem lőhetsz mellé. A kedvenc sajtjaiddal készítsd el, így cheddar helyett használhatsz goudát is, a sima trappistát pedig lecserélheted füstölt változatra.

Hozzávalók:

👉 30 dkg penne
👉 30 dkg konzerv-csemegekukorica (1 doboz)
👉 5 dl főzőtejszín
👉 5 dkg trappista sajt
👉 5 dkg cheddar sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 zöld kaliforniai paprika
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 frissen őrölt chilipehely ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, hogy a mártást szükség szerint ezzel hígítsd. Közben az olívaolajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát. A sajtokat reszeld meg, a kukoricát csepegtesd le, a kaliforniai paprikát kockázd fel. Ha a hagyma már üveges, dobd rá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd öntsd fel tejszínnel. Add hozzá a kukoricát, a paprikát és a reszelt sajtot, sózd, borsozd, őrölj rá ízlés szerint chilipelyhet, és kevergetve főzd össze addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrű, hígítsd néhány kanállal a tészta főzővizéből. Ha kész, öntsd nyakon a szósszal a tésztát, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések