Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott csirkemell fűszeres, sajtos panírban: olaj helyett sütőben sül ropogósra


Gondold újra a rántott csirkemellet, forgasd fűszeres, sajtos panírba, és süsd ki a sütőben!

Még finomabb lesz a rántott csirkemell, ha panírozáskor a zsemlemorzsához sajtot is reszelsz. A lisztet fűszerezd borssal és aprított petrezselyemmel, a tojást pedig ízesítsd egy gerezd fokhagymával. Ha nem bő olajban, hanem sütőben sütöd, a gyomrodat sem terheli meg.

Hozzávalók:

👉 80 dkg filézett csirkemell
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 tojás
👉 1 duci gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál szárított petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A csirkemelleket szeleteld fel és sózd meg. A lisztet keverd össze a borssal és a petrezselyemmel, a tojáshoz nyomj egy gerezd fokhagymát, a zsemlemorzsához pedig reszeld hozzá a sajtot. A szeleteket mártsd előbb lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, fektesd bele egymás mellé a csirkemelleket, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús megpuhul, rajta a bunda pedig ropogósra pirul. Félidőben fordítsd meg a hússzeleteket, hogy egyenletesen süljenek át. Alakbarát megoldás, ha friss salátával tálalod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések