Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha diós banánkenyér kevés munkával: csak keverd össze, és mehet a sütőbe


A diós banánkenyér tökéletes desszert vagy akár reggeli is lehet. Az összeállítása egyszerű és villámgyors.

Barnulásnak indult banánból mennyei édességet készíthetsz. A puha tésztát a roppanós dió és a fahéj még élvezetesebbé teszi. A cukor mennyisége a banán édességétől függően változhat. A banánkenyeret összedobni csupán 10-15 perc, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmas. Nagy előnye, hogy a szaftos tészta napokig nem szárad ki.

Hozzávalók:

👉 3 db banán
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg dió
👉 7 dkg vaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A banánt villával nyomkodd össze. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, majd jól keverd össze. Dolgozd hozzá a tojást és a vaníliás cukrot is. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kis darabokra vágott diót, majd forgasd a banános masszához.

Egyengesd a simára dolgozott tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd körülbelül 50-60 percen át. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad massza, elkészült. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések