A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Körtével sült fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós, ropogós és szaftos


Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, a körtés, fokhagymás csirkecombban sem fogsz csalódni. Főleg, ha borral locsolgatod.


A sült csirke mindig jól jön, kicsit felturbózva ideális hétvégi vagy ünnepi ebéd is lehet. Tehetsz mellé gyümölcsöt, körtét könnyen kaphatsz. A tepsiben átveszi a fűszerek csodás zamatát.

Hozzávalók:

👉 6 db csirkecomb
👉 4 db körte
👉 5 dkg vaj
👉 1 darab narancs
👉 dió
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl fehérbor
👉 1 mokkáskanál kömény
👉 1 mokkáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 zsálya

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, pirospaprikával. A csirkecombokat sózd be, kend be a fűszeres vajjal, majd rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és dobj hozzájuk zsályát. Tedd a hús mellé a félbevágott, kevés fahéjjal megszórt körtét és a karikára vágott narancsot is. A körték magházának helyére tehetsz diót is. Öntsd alájuk a bort, majd fedd le fóliával.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szükséges, a vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok szépen megpiruljanak. Sütés közben érdemes a combokat locsolgatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések