Az ananászos, ropogós sajttal bevont csirkemell azoknak való, akik kevés munkával szeretnének valami igazán finomat tenni az asztalra.


Az ananászos csirkemell ellen általában azoknak sincs kifogásuk, akik egyébként nem rajonganak a gyümölcsös húsételekért. A legfinomabb ízek elérése érdekében tartsd a szeleteket egy órát fűszeres pácban, ezután koronázd meg ananászdarabokkal és a sok sajttal.

Hozzávalók:

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg darabolt konzervananász
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 1 szál újhagyma a tetejére

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, és sózd be. Egy tálban keverd el az olívaolajat a bazsalikommal és a borssal, forgasd meg benne a húst, és tartsd ebben a pácban egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, az ananászt csepegtesd le, a sajtot reszeld le. A bepácolt hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön az ananászdarabokat, szórd meg bőségesen reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe háromnegyed órára, amíg a hús puhára sül. Az utolsó 15 percre vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon rajta. Ha kivetted a sütőből, apróra vágott újhagymával szórhatod meg.