A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ananásszal, sajttal sült csirkefalatok a sütőből: kívül ropogós, belül szaftos és omlós


Az ananászos, ropogós sajttal bevont csirkemell azoknak való, akik kevés munkával szeretnének valami igazán finomat tenni az asztalra.


Az ananászos csirkemell ellen általában azoknak sincs kifogásuk, akik egyébként nem rajonganak a gyümölcsös húsételekért. A legfinomabb ízek elérése érdekében tartsd a szeleteket egy órát fűszeres pácban, ezután koronázd meg ananászdarabokkal és a sok sajttal.

Hozzávalók:

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg darabolt konzervananász
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 1 szál újhagyma a tetejére

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, és sózd be. Egy tálban keverd el az olívaolajat a bazsalikommal és a borssal, forgasd meg benne a húst, és tartsd ebben a pácban egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, az ananászt csepegtesd le, a sajtot reszeld le. A bepácolt hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön az ananászdarabokat, szórd meg bőségesen reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe háromnegyed órára, amíg a hús puhára sül. Az utolsó 15 percre vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt ropogósra piruljon rajta. Ha kivetted a sütőből, apróra vágott újhagymával szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések