Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós, csokis-kókuszos holdak: pár perc alatt kész az ünnepi aprósütemény

A csokis-kókuszos holdak akár a mézeskalács alternatívái vagy kísérői is lehetnek az ünnepekre.

A csokiba mártott kókuszos kekszek nem csak finomak, de az ünnepi asztalon is remekül mutatnak, főleg, ha megszórjuk egy kis porcukorral a holdakat, csillagokat. Praktikus egy édesség, mivel könnyű az elkészítése, és igazán sokáig eláll.

Hozzávalók 4 személyre:
👉 25 evőkanál liszt
👉 25 dkg vaj
👉 10 evőkanál porcukor
👉 12 evőkanál kókuszreszelék
👉 2 db tojás
👉 1 evőkanál rumaroma
👉 1 evőkanál tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a kókuszreszeléket, a rumaromát, a tejet, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Az összekevert hozzávalókból gyúrj tésztát, majd a kinyújtott tésztát szúrd ki holdakkal vagy csillagokkal.

A sütőpapírral bélelt tepsit helyezd a 180 fokra melegített sütőbe, majd hagyd sülni körülbelül 12 percig.

A mártogatáshoz a csokoládét folyamatosan kevergetve, kis lángon olvaszd meg, amíg közepesen besűrűsödik. Érdemes tejcsokit használni, ha igazán édes, krémes szószt szeretnél.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések