Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

30 perces karamellizált kelbimbó ünnepi sültek mellé: a sütéstől lesz különleges az íze

A sült kelbimbó pikáns karamellbundában olyan különleges ízélmény, amitől mindenki elámul. Ezt a szenzációs köretet a gyerekek is imádják.

A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, viszont egy kis csavarral ínycsiklandó köretet készíthetsz belőle. Felejtsd el az unalmas párolt változatot, mert ennek a zöldségnek az íze valójában sütéssel tud kiteljesedni.

Hozzávalók:
👉 50 dkg kelbimbó
👉 3 evőkanál balzsamecetkrém
👉 1 teáskanál dijoni mustár
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál só
👉 1 evőkanál citromlé
👉 2 dl víz

Elkészítés:
A balzsamecetes mázzal bevont kelbimbók a sütőben néhány perc alatt karamellizálódnak, kívül ropogósak lesznek, belül krémesen lágyak maradnak. Az étel önmagában és köretként, sültek mellé is megállja a helyét, érdemes karácsonykor kipróbálni.

Tisztítsd meg a kelbimbókat, szedd le a külső levelüket, vágd le a szárukat, majd alaposan mosd meg, és utána az összeset vágd hosszában ketté.

Egy serpenyőben rendezd egymás mellé a félbevágott zöldségeket, sózd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Takard le egy fedővel és párold 10 percig.

Közben készítsd el a mázat, amihez keverd össze egy tálban a balzsamecetkrémet a mustárral és az olívaolajjal, végül add hozzá a citromlevet. Öntsd le a maradék vizet a kelbimbóról, majd kanalazd rá a mázat és alaposan rázogasd össze, hogy a máz mindenhol bevonja a kelbimbókat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét a mázas kelbimbókat, közben figyelj rá, hogy ne ragadjanak össze, különben nem fog a máz egyenletesen rákaramellizálódni.

Előmelegített sütőben süsd 10 percig 220 fokon légkeveréssel, majd 2-5 percig kapcsold be a felső grillt, attól függően, milyen gyorsan pirul a zöldség. Ha nem tud ilyet a sütőd, az is elég, ha emelsz a hőfokon. Akkor vagy kész, amikor a kelbimbó aranybarnára sül.

Tálald melegen, de ne aggódj, mert a mikrózást is nagyon jól bírja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések