A finom, mustáros steakburgonya bármilyen hús mellé, vagy akár önmagában is megállja a helyét.
Sokkal finomabb a sült krumpli, ha nagy hasábokra vágod, alaposan befűszerezed, és sütőben sütöd ki - ebből lesz a híres steakburgonya, amely bármilyen hús mellé mehet köretnek, de önmagában, zöldségekkel és mártogatóssal akár teljes értékű fogás is lehet. Ha vékony héjú sárga krumplit vásárolsz, meghámoznod sem kell.
Hozzávalók:
👉 6 közepes krumpli
👉 2 evőkanál olívaolaj + kevés a tepsi kikenéséhez
👉 1 evőkanál hagyományos mustár
👉 1 evőkanál magos mustár
👉 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
👉 1 kávéskanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tálban vegyítsd el a kétféle mustárt az olajjal, a füstölt paprikával, a szárított bazsalikommal, a petrezselyemmel, egy kevés sóval és borssal. Szűrd le a krumplit, és forgasd a keverékbe. Ügyelj, hogy a fűszeres mustár minden darabot egyenletesen és jól bevonjon. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, egyengesd el benne a krumplit, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg ropogósra nem pirul.
Sokkal finomabb a sült krumpli, ha nagy hasábokra vágod, alaposan befűszerezed, és sütőben sütöd ki - ebből lesz a híres steakburgonya, amely bármilyen hús mellé mehet köretnek, de önmagában, zöldségekkel és mártogatóssal akár teljes értékű fogás is lehet. Ha vékony héjú sárga krumplit vásárolsz, meghámoznod sem kell.
Hozzávalók:
👉 6 közepes krumpli
👉 2 evőkanál olívaolaj + kevés a tepsi kikenéséhez
👉 1 evőkanál hagyományos mustár
👉 1 evőkanál magos mustár
👉 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
👉 1 kávéskanál füstölt paprika
👉 1 kávéskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tálban vegyítsd el a kétféle mustárt az olajjal, a füstölt paprikával, a szárított bazsalikommal, a petrezselyemmel, egy kevés sóval és borssal. Szűrd le a krumplit, és forgasd a keverékbe. Ügyelj, hogy a fűszeres mustár minden darabot egyenletesen és jól bevonjon. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, egyengesd el benne a krumplit, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg ropogósra nem pirul.
0 Megjegyzések