Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csupa csokis kevert torta: a tésztába méz és fahéj kerül

Ez a mennyei csokitorta kevert tésztából, mézzel és fahéjjal készül.

Ha te is egyetértesz azzal, hogy minél csokisabb egy torta, annál finomabb, ezt az édes kényeztetést neked találták ki. A kevert tészta összeállítása gyerekjáték, a lényeg, hogy jó minőségű kakaóport és étcsokit használj hozzá.

Hozzávalók:

👉 40 dkg liszt
👉 25 dkg porcukor
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg étcsoki
👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 evőkanál méz
👉 2 dl tej
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport, a fahéjat és a kakaót. A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra a cukorral, csorgasd hozzá a mézet, a tejet, az olvasztott vajat, keverd össze, majd adagold hozzá a kakaós lisztet. Robotgéppel keverd simára. Az étcsokit reszeld meg, és vegyítsd el a tésztával. Egy tortaformát kenj ki vajjal és liszttel, egyengesd el benne a ragacsos masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából fél órára addig, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és csak akkor szeleteld fel, ha már teljesen kihűlt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések