Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Békebeli kekszszalámi gyorsan és egyszerűen: a tél kedvenc fűszerei kerülnek bele

Ezzel a fűszeres kekszszalámival te is könnyen átéled a tél hangulatát.

Gyerekkorunk kedvence, a kekszszalámi elég hamar készen van, és még sütni sem kell, a massza ugyanis a hűtőben szilárdul meg. Bármilyen illatos fűszerrel dobod fel, csak jót tesz majd neki, így ereszd bátran szabadon a fantáziádat!

Hozzávalók:

👉 50 dkg háztartási keksz
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg porcukor
👉 20 dkg dióbél
👉 4 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 3 dl tej
👉 1 kávéskanál őrölt fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
👉 0.5 narancs reszelt héja
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A kekszet egy tálban törd össze, a diót késsel aprítsd fel. Egy kisebb lábosban folyamatos kevergetés mellett főzz sűrű szirupot a tejből, a porcukorból és a kakaóporból. Nagyjából öt perc kell neki, hogy sűrű, sima állagot kapjon, ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat. Öntsd az összetört kekszre, keverd hozzá a diót, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és az alaposan megmosott narancs reszelt héját. Egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal úgy, hogy a széle két oldalt bőven lenyúljon. A masszát egyengesd el a formában, fedd be a kinyúló fóliával, csavard bele, és egy éjszakára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt forgasd meg porcukorban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések